Project omschrijving

Ahorn Zillertal (geannuleerd)

De inwoners van Zillertal zijn een speciaal volk: sterk, aanpasbaar, slim en tegelijkertijd ook creatief en muzikaal begaafd. Vele beroemde bergbeklimmers en muzikanten komen uit het Zillertal. Het is misschien wel het meest typische Tiroler dal en in Mayrhofen komt dit allemaal samen. Een reis naar het muzikaalste dal ter wereld, het Zillertal. Verblijf in het levendige dorp Mayrhofen is vakantie met volop vertier.

Data / Duur / Plaats Overige informatie
8 daagse reis Maximaal 50 personen
van 20 t/m 27 juli 2020 Maandag weg, maandag terug
Mayrhofen, Zillertal Comfort Class Touringcar
Hotel Strass **** Gratis koffie/thee in de bus

Dag 1 – Maandag

Heenreis

Vertrek ‘s morgens vroeg vanaf uw opstapplaats. Wij rijden met voldoende stops richting Oostenrijk naar het mooie Mayrhofen in het Zillertal. Koffie en thee is gratis in de bus. Na het inchecken in het 4 sterren hotel Strass gaan wij gezamenlijk eten en uitrusten van de reis. Het hotel ligt in het centrum van Mayrhofen.

Dag 2 – Dinsdag

Ahornbahn – panorama

Een dag ter vrije besteding. Wel kunt u met ons mee. We gaan met de Ahornbahn omhoog. Boven maken wij een panoramawandeling om vervolgens te gaan genieten van het uitzicht op het terras van de Ahornhutte of aan het bergmeer. Voor de sportievelingen zijn hier diverse wandelingen te ondernemen. Wij informeren u graag.

Dag 3 – Woensdag

Salzburg en Königsee

Een bezoek aan de stad Salzburg met zijn vele bezienswaardigheden. Klasse, stijl, traditie en het bourgondische leven, dat zijn begrippen die bij de stad Salzburg passen. De stad van Mozart en ‘The Sound of Music’ is voor veel Nederlanders vaak niet meer dan een punt op de route naar de wintersportbestemming. Maar Salzburg is een citytrip meer dan waard! Overal in Salzburg kom je Mozart en zijn muziek tegen. Van zijn geboortehuis, pleinen en standbeelden tot de wereldberoemde Salzburger Festspiele. Ook de filmlocaties van de ‘Sound of Music’ in Salzburg en omgeving vormen nog altijd een belangrijke attractie. En natuurlijk de bezienswaardigheden voortgekomen uit het product waar de stad haar naam en rijkdom aan te danken heeft, de winning van zout!

Dag 4 – Donderdag

Innsbruck – Nordkette 

Eerst gaan we heerlijk ontbijten. Vandaag gaan wij naar Innsbruck waar wij in het centrum van de stad met de metro omhoog gaan. Onderweg stappen wij over in de gondel die ons naar de Nordkette brengt vanwaar wij een schitterend uitzicht hebben over het Inntal, het Karwendel massief en de stad Innsbruck. In de middag bezoeken wij het oude centrum van Innsbruck waar wij het Gouden Dak niet overslaan. Om 18.00 uur staat het diner voor ons klaar. Vanavond kunt u genieten van Zillertaler muziek bij Brücke Stadl of bij een van de andere overdekte terrassen.

Dag 5 – Vrijdag

Schiestl‘s Sunnalm am Hochschwendberg – HOOO-RUCK am Berg

Wie kent ze niet, Erwin Aschenwald met zijn band de Mayrhofner. Deze levende muzikale legende van het Zillertal heeft grote bekendheid in Europa met zijn accordeon en mooie liederen. In het eerste weekend van oktober geven ze hun jaarlijks feestweekend in Mayrhofen, ook genaamd het HOOO-RUCK-FEST. Ook Tirolreizen is daarbij aanwezig. Vandaag gaan wij dit ook beleven maar dan unplugged.  Dus pure muziek zonder versterking. Dit beloofd een zeer muzikale middag te worden. 

DAG 6 – Zaterdag

Alpenparty  Zellberg Buam SchauBauernhof Mayrhofen – Erlebnissennerei Mayrhofen

Wij brengen een bezoek aan de ErlebnisSennerei Zillertal in Mayrhofen, een spannende en informatieve belevenis. Op 6.000 m2 ervaren bezoekers in deze zuivelmakerij hoe dagelijks verse hooimelk tot kaas, boter, yoghurt en andere producten wordt verwerkt. We maken gebruik van de proeverij en genieten van regionale en seizoensgebonden specialiteiten uit de eigen keuken, bereidt met producten uit de zuivelmakerij en van de boerderij. De zuivelmakerij verkoopt deze duurzaam geproduceerde producten ook. Na de ErlebnisSennerei Zillertal nemen wij een kijkje op de ‘kijk’ boerderij om te zien hoe de boeren en boerinnen uit het Zillertal, met eerbied voor dieren, geiten, schapen, koeien, kippen en bijeen houden. Na het diner is stappen wij in de bus die ons naar Fugen brengt. Vanavond is het tijd voor volksmuziek van de Zellberg Buam ofwel de “Alpenparty” in Fugen. Vele volksmuziek artiesten treden op deze avond. De Zellberg Buam, die Fetzig’n aus dem Zillertal, die Mayrhofner. Het beloofd een mooie avond te worden.

Dag 7 – Zondag

Volksmuziek Waldfestplatz – natuur Stilluptal

Vandaag is het een dag om het Stilluptal te gaan verkennen. Een schitterend mooi dal. Met het lijnbusje € 10 p.p. naar het Stilluptal.  Dit busje brengt ons naar de Grüne Wand vanwaar we wandelend weer terug lopen naar het Stilluphaus. De plek waar Erwin Aschenwald is geboren en opgegroeid tussen bergen en watervallen. Hier is ook het zeer bekende lied “Sonntagsjodler” ontstaan. Vanaf het Stillupmeer gaan we met de taxibus terug naar Mayrhofen. Voor de muziekliefhebbers is er vandaag muziek op de Waldfestplatz van Mayrhofen. Onder de bomen met een mooi podium met rondom houten hutjes waar de braadworst en gegrilde kip heerlijk smaakt. Gratis toegang.

Dag 8 – Maandag

Terugreis

Na een vroeg ontbijt vertrekt de bus naar huis. Onderweg hebben wij enkele stops. In de loop van de avond wordt u weer afgezet in uw opstapplaats.

Kamerinformatie:

De kamers zijn voorzien van douche/toilet of bad, safe, telefoon en meestal met balkon.

Wijzigingen onder voorbehoud.

Onderweg stoppen wij bij bezienswaardigheden die niet zijn beschreven.

Hotel Strass *** – Mayrhofen

Hotel Strass ligt aan de hoofdstraat van Mayrhofen en bestaat uit 5 aaneengesloten gedeelten. Villa Strass is alleen van buitenaf te bereiken. Het hotel beschikt over een spa met een binnenzwembad, tennis- en squashbanen en ruime kamers met een balkon.

Tot de spafaciliteiten behoren een Finse sauna, een Romeinse sauna een biosauna, een hot tub, een stoombad en een fitnesscentrum. Er is een ruime keuze aan gezondheids- en schoonheids-behandelingen. De kamers van het Strass Hotel zijn kleurrijk ingericht en beschikken over satelliettelevisie, een kluisje en een badkamer.

In het restaurant krijgt u een uitgebreid ontbijtbuffet en een 3 of 4 gangen keuze menu of een traditioneel buffet. Voor ontspanning kunt u terecht in een van de vele bars in het hotel.

Er is een lift aanwezig in alle afdelingen behalve in de Villa.

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, dvd en airco en veel beenruimte
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen catering in de bus
 • Tirolreizenbingo in de bus
 • Tirolreizen reisbegeleiding
 • Welkomstdrankje
 • 7 x overnachting in Hotel Strass
 • 7 x zeer uitgebreid ontbijtbuffet met eiergerechten
 • 7 x heerlijk 4 gangen diner met uitgebreid saladebuffet
 • Excursie Innsbruck
 • Entree Alpenparty van de Zellberg Buam
 • Excursie Salzburg
 • Excursie Königsee
 • Excursie Stilluptal
 • Excursie Hintertux
 • Gondeltocht Ahornbahn
 • Gratis gebruik overdekt zwembad met uitgebreide Wellness
 • Sfeervolle kamer met douche/toilet/tv en balkon

Exclusief:

 • Toeslag 1 persoonskamer € 20,- p.p.p.nacht
 • Annulering en reisverzekering
 • Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Gondel, taxikosten en entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven

Ahorn Zillertal