De Poort van Tirol

Het Inntal, zeg maar het hoofddal in grote delen van Tirol, is natuurlijk het dal waar de rivier de Inn doorheen stroomt, en is ook het dal waar de meeste mensen in Tirol wonen. En dat komt onder andere omdat de hoofdstad Innsbruck in het Inntal ligt. Het is een gebied van bergen, kloven, kleine dorpjes, bloemrijke velden en weiden, pompoenvelden en fruitgaarden en vormt het decor van de soms wildstromende Inn. Een prachtige streek die het moeiteloos lukt het echte “vakantie in Oostenrijk” gevoel op te roepen. Het hotel is een echt Bayrisch hotel met een authentieke uitstraling en zeer sfeervol. Hotel Schneiderwirt*** beschikt over een traditionele “Biergarten” met op de woensdag live muziek”. De Bayrische keuken staat zeer goed bekend. We bezoeken tijdens deze reis vele bezienswaardigheden waaronder de Stad Salzburg, het Zillertal, Stad Innsbruck en de Nordkette!

Data / Duur / Plaats Overige informatie
7 daagse reis Maximaal 50 personen
van 10 sept. t/m 16 sept. 2024 Dinsdag weg, maandag terug
Nußdorf am Inn, Bayern Comfort Class Touringcar
Hotel Schneiderwirt *** Gratis koffie/thee in de bus

Dag 1 – Dinsdag 10 september : Een mooie reis Begint!

De reis begint op deze vroege woensdagochtend. Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf diverse opstapplaatsen en begeven we ons richting het sfeervolle Bayern, gelegen aan de Oostenrijkse grens. Gedurende de dag maken we enkele stops om de benen te strekken. Terwijl we onze reis vervolgen, doemen de majestueuze Alpen voor ons op. En dan, na de stad München te hebben gepasseerd is het nog slechts een uurtje rijden naar ons overnachtingshotel in Nussdorf am Inn. Bij aankomst word je warm verwelkomd, en na het inchecken is het tijd om aan te schuiven in het restaurant, waar een smakelijk diner op je wacht.

Dag 2 – Woensdag 11 september : De pracht van de Königssee!

Vandaag kunt u na het heerlijke ontbijt met ons mee gaan naar de Königssee. Bekend van de televisieserie Melodiën der Berge. Hij hoort met zekerheid bij de mooiste meren ter wereld. De Königssee in het land van Berchtesgaden. Sprookjesachtig te midden van de Beierse bergwereld gelegen. De kapitein speelt tijdens het varen met alle plezier een melodie op de trompet voor de beroemde echowand. Als de muziek dan met een paar momenten van vertraging terugkomt krijgt met echt kippenvel. Op een schiereiland in de Königssee ligt het bedevaartkerkje St. Bartholomä. Met zijn rode torens is het al van ver zichtbaar. Erachter torent het indrukwekkende panorama van de Watzmann op. Naast de kerk ligt een café met biertuin. Hier kan men bijvoorbeeld genieten van vers uit het meer gevangen vis en ontspannen bij een koel biertje.

Dag 3 – Donderdag 12 september : De Magie van de Nordkette en de stad Innsbruck!

Innsbruck – De spectaculaire Nordkette
Een bezoek aan de Nordkette en de stad Innsbruck staat vandaag op het programma. We gaan met de Nordkettebahn omhoog vanuit het centrum van Innsbruck. Nergens is de scheidingslijn tussen de stad en de machtige bergwereld zo dun als op de Innsbruckse Nordkette. Met de Nordkettenbahnen reist u in 20 minuten van het stadscentrum van Innsbruck naar het hoogalpine terrein. Een uitstapje naar de Innsbruckse uitzichtberg is gedurende alle seizoenen van het jaar een ware belevenis. Op de 1.905 meter hoog gelegen Seegrube openbaren zich indrukwekkende uitzichten op het centrale Inntal, de Stubaier gletsjer, de Zillertaler Alpen en het Wipptal. Voor een absoluut hoogtepunt stapt u aansluitend in de lift naar de op 2.256 m hoogte gelegen Hafelekar. Hier ziet u het dichtbevolkte Inntal in contrast met de ongerepte natuur van Karwendel. In Alpenlounge Seegrube kunt u terecht voor culinaire lekkernijen.

Dag 4 – Vrijdag 13 september : De Pracht van de stad Salzburg!

Een bezoek aan de stad Salzburg met zijn vele bezienswaardigheden. Klasse, stijl, traditie en het Bourgondische leven, dat zijn begrippen die bij de stad Salzburg passen. De stad van Mozart en ‘The Sound of Music’ is voor veel Nederlanders vaak niet meer dan een punt op de route naar de wintersportbestemming. Maar Salzburg is een citytrip meer dan waard! Overal in Salzburg kom je Mozart en zijn muziek tegen. Van zijn geboortehuis, pleinen en standbeelden tot de wereldberoemde Salzburger Festspiele. Ook de filmlocaties van de ‘Sound of Music’ in Salzburg en omgeving vormen nog altijd een belangrijke attractie. En natuurlijk de bezienswaardigheden voortgekomen uit het produkt waar de stad haar naam en rijkdom aan te danken heeft, de winning van zout! Diner om 19.00 uur.

Dag 5 – Zaterdag 14 september : Dagje Zillertal!

Vandaag gaan we touren door het Zillertal. We rijden door de kleine dorpen van dit dal en maken vele stops. Genieten van het uitzicht op de omringende bergen. Het gaat een prachtige dag worden.
We maken aan het eind van het Zillertal een treinreis met de stoomtrein. Een ware belevenis!

Dag 6 – Zondag 15 september : Ontdek Kufstein en glasstad Rattenberg!

Na een rustige start van de dag, rijden we naar glasstad Rattenberg, het kleinste stadje van Oostenrijk. In de middeleeuwse straatjes zorgen de traditionele glasfabrieken voor veel afwisseling. Een bezoek aan een glasblazerij mag dan ook niet ontbreken. We rijden door naar de bekende stad Kufstein. Kufstein maakt die reputatie als ‘Parel van Tirol’ nog steeds waar. Of misschien wel opnieuw. Het historische stadje aan de Inn blijkt aantrekkelijk levendig. Aan de ene kant van de Römerstraße loop je via een poort in de deels bewaarde hoektoren van de stadsmuur naar de Inn. De brug over deze rivier, met een beeld van de brugheilige, leidt naar het station van Kufstein en het merengebied buiten de stad. De andere richting uit voert de weg naar de levendige binnenstad met mooie pleinen, moderne boetiekjes en uitnodigende cafés en restaurants.

Dag 7 – Maandag 16 September : Terug Naar de Realiteit…

Het is tijd om afscheid te nemen van ons charmante hotel. We vertrekken na een vroeg ontbijt met vele geweldige herinneringen in onze tas. De terugreis naar Nederland begint. Onderweg hebben we een Raststätte uitgezocht waar je de mogelijkheid hebt om een heerlijke maaltijd te nuttigen. Tijdens onze reis nemen we afscheid van elkaar, maar de herinneringen aan deze onvergetelijke reis zullen voor altijd bij ons blijven. We komen maandag laat in de avond aan in Nederland, en dan is het tijd om onze reistassen vol avonturen, gelach en vriendschappen weer uit te pakken.

 

 

Hotel Schneiderwirt *** – Nußdorf am Inn

Al meer dan 500 jaar staat gastvrijheid en gezelligheid hoog in het vaandel  in hotel Schneiderwirt in Nußdorf am Inn. Gastvrijheid heeft een lange traditie in het Schneiderwirt – u zult zich helemaal op uw gemak voelen. Zodra u binnenkomt, ademt het Gasthof Schneiderwirt een sfeer van Beierse gezelligheid.

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, tv en airco en veel beenruimte
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen bingo
 • Tirolreizen begeleiding
 • Welkomstdrankje
 • 6 x overnachting in hotel Schneiderwirt***
 • 6 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 6 x heerlijk 3 gangen keuzediner
 • Excursie Innsbruck
 • Excursie Salzburg
 • Excursie Kufstein
 • Boottocht Königssee
 • Excursie Rattenberg
 • Muziekavond met Wim en Miranda (eventueel Miranda & the Music Boys)

Exclusief:

 • Toeslag 1 persoonskamer € 20,- per persoon per nacht.
 • Annulering en reisverzekering
 • Garantiefonds GGTO € 9,- per persoon
 • Gondeltocht Nordkette
 • Persoonlijke uitgaven