Hotel Paternwirt ****

Hotel Paternwirt **** – Maria Luggau

De Paternwirt – het 4-sterrenhotel in het Lesachtal, “het meest ongerepte dal in Europa“. De Paternwirt – sportieve vakantie in een geweldig mooie omgeving. De familie Obernosterer verwelkomt u in het nieuwe 4-sterren hotel “Der Paternwirt” in Maria Luggau in de Lesachtal op 1100m hoogte.

Zelfs de paters in het nabijgelegen klooster wisten al wat goed is voor lichaam, geest en ziel. Het wapen van Porcia garandeert de oude traditie van het huis, dat dateert uit 1660. In het voorjaar van 2017 werd hier een nieuw familiehotel gebouwd op oude basiswaarden – der Paternwirt.

Hier voel je je gelijk thuis, de nieuw ingerichte panoramische kamers en panoramische suites met uitzicht op het prachtige Karnische berglandschap of de Gailtaler Höhenweg nodigen u uit voor schitterende wandelingen. Een reis voor ontspanning, sportieve inspanning en heel veel gezelligheid. En…………het eten is heerlijk. De gerechten worden bereid met de producten uit het dal. En dat proef je!

Dorp Maria Luggau in het Lesachtal

Het kleine Maria Luggau ligt in de ongerepte natuur van het Lesachtal. Het historische dorp staat bekend voor 3 dingen: oude watermolens, een prachtige basiliek, en voornamelijk voor een sprookjesachtige omgeving. Sinds de 16e eeuw is Maria Luggau een bekend bedevaartsoord, met zijn klooster en de kerk Maria Schnee in het centrum. 5 oude watermolens zijn, dankzij de bevolking, nog in inwerking. Rond 60 boeren uit de omgeving verkopen hun brood en andere lekkernijen in de boerenwinkel van het dorp.

De inwoners van Maria Luggau doen liever rustig aan, dat merken ook de toeristen in het dorpje.

Maria Luggau ligt in het Lesachtal. Het dal heeft haar charme te danken aan de ongerepte natuur en het contrast tussen het vlakke dal en de deels ruwe hellingen. Uitgestrekt over 20 km, parallel met de grens van Oostenrijk en Italië, verloopt het Lesachtal, het Oostenrijkse gedeelte van het Gailtal met zuidelijk ervan de Alpen en de uitlopende Dolomieten in het noorden. Het Lesachtal geldt als “het meest ongerepte dal in Europa“ en is een paradijs voor wandelaars. Bovendien is het dal cultureel beïnvloed door zijn rustieke traditie.