Project omschrijving

Kastelruther Spatzen

Al 8 jaar een top reis met mooie excursies en een super hotel.   
De typische ‘Zuid-Tiroolse charme’ van de Kastelruther Spatzen en de Geschwister Niederbacher met het grandioze berglandschap van het Pustertal en de Dolomieten laten uw hart sneller kloppen en maken deze reis tot een onvergetelijke belevenis. 

Data / Duur / Plaats Overige informatie
7 daagse reis Maximaal 50 personen
van 6 okt. t/m 12 okt. 2021 Woensdag weg, dinsdag terug
Reischach, Süd Tirol Comfort Class Touringcar
Hotel Reischach*** Gratis koffie/thee in de bus

Dag 1 – Woensdag

Heenreis

Vertrek ‘s morgens vroeg vanaf uw opstapplaats, rijden we, na diverse stops, richting Süd Tirol (Italië). Na het passeren van de welbekende Brennerpas is het nog een uur rijden naar ons hotel in Reischach. Na een warm welkom en het inchecken kunnen wij aanschuiven in het restaurant en staat er een 4 gangen diner voor ons klaar.

Dag 2 – Donderdag

Pragser Wildsee – Kunstenaar Klaus Kirchler  – Duo Schlernwind

Na het ontbijt staat de bus voor ons klaar om ons naar het meer, de Pragser Wildsee te brengen. Een schitterend meer tussen de bergen. Ook nodigen de stranden ons uit, een wandeling om het meer of te genieten van het uitzicht vanaf het terras.  Laat je betoveren door deze omgeving.
Vanaf dit mooie meer brengen we een bezoek aan het Ahrntal en de humoristische kunstenaar, houtsnijder Klaus Kirchler. Vanavond hebben we het Duo Schlernwind uitgenodigd en kunnen we genieten van live muziek uit Süd Tirol.

Dag 3 – Vrijdag

Merano – Schloss Trauttmansdorff

De stad Merano is het hart van Süd-Tirol. Met ook hier de wonderlijke mix. Palmen op de promenades en gletsjers op de achtergrond. Een kuurstad met de mooiste tuin van Italië. Het is een hooggelegen stad, maar met een opvallend mild klimaat. Ook heeft u de mogelijkheid om de tuinen van het Schloss Trauttsmansdorff te bezoeken en niet naar de stad Merano te gaan. Trauttmansdorff behoort tot de mooiste botanische tuin van Italië, en heeft deze magische plaats zich geleidelijk tot een publiekstrekker ontwikkeld. In 1994 werd de eerste spade voor het 12 hectare grote project van de tuinen van Schloss Trauttmansdorff in de grond gestoken. Het exotisch getinte terrein bevindt zich op een zonnige helling op 334 tot 438 meter boven zeespiegel en heeft de natuurlijke vorm van een amfitheater. Dankzij de ideale klimaat condities groeien hier tegenwoordig rond 100.000 verschillende planten. Het park is onderverdeeld in 4 tuingebieden: zonnetuinen, water- en terrastuinen, bostuinen en Zuid-Tiroolse flora. Een absolute aanrader!
Na het diner zoeken wij de gezelligheid in het hotel of van het zwembad en de sauna van het hotel of bijkomen van alle belevenissen van vandaag. Vanavond is er een feestavond in het nabij gelegen dorp met een live-concert van de Geschwister Niederbacher. Een geweldig avond staat ons te wachten.

Dag 4 – Zaterdag

Kastelruther Spatzen concert / feest en Brunico

Rond de middag gaat de bus naar Brunico. Deze stad ligt op 7 kilometer van ons hotel. Een mooi klein centrum maar erg leuk om door heen te wandelen.
Ons diner gebruiken we vroeg vandaag om op tijd aanwezig te zijn bij het Kastelruther Spatzen Fest. 
Het jaarlijks concert van de Kastelruther Spatzen is zeker een belevenis. Wij hebben mooie zitplaatsen gereserveerd. Beleef de unieke sfeer van het Kastelruther Spatzen Fest.

Dag 5 – Zondag

Kastelruth Spatzen middag concert of Seiser Alm

Wie nog wil genieten van de muziek is er nog een afterparty van de Kastelruther Spatzen. Voor de bergliefhebbers is er een wandeling boven op de Seiser Alm. We bezoeken vooraf in Kastelruth het Kastelruther Spatzen museum. Aansluitend gaan we naar het feestterrein. Met de bergliefhebbers rijden we door naar Seis am Schlern waar we met de gondel omhoog gaan naar de Seiser Alm. Hier hebben wij een schitterend uitzicht op de omliggende bergen. Te voet of met de paardenkoets de Seiser Alm ontdekken. Ons lunchadres is de Rauchhutte. Op het terras van de Rauchhutte is het super gezellig. Een drankje of een lekkere Speckplatte is hier zeker aan te bevelen. We hopen op mooi weer want de bergwereld vanaf hier is zeer indrukwekkend. De wandeling is vrij vlak en schitterend mooi met de Dolomieten om je heen. Een schitterende omgeving!

Dag 6 – Maandag

Gardameer – Sirmione – Malcesine – Riva del Garda

Eerst bezoeken wij het in het Gardameer gelegen schiereiland Sirmione ook wel de parel van het Gardameer genoemd. Hier voelt u wel echt de Italiaanse sfeer. Een ijsje eten is hier zeker een aanrader. Een groot deel van de oude stadsmuur is bewaard gebleven, compleet met torens. Na Sirmione rijden wij naar het dorp Malcesine waar wij door het dorpje lopen naar de boot. Een mooie boottocht maken wij naar Riva del Garda waar wij weer in de bus stappen. Mocht het weer niet meespelen dan zullen wij het programma omzetten.

Dag 7- Dinsdag

Terugreis

Na een vroeg ontbijt met vele herinneringen in de tas nemen wij afscheid van het hotel en begint de terugreis naar Nederland. Onderweg hebben wij een Raststätte uitgezocht waar u de mogelijkheid heeft om te gaan eten en nemen wij afscheid van elkaar. Aankomst Nederland maandag laat in de avond.

Kamerinformatie:

De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.

Hotel Reischach *** – Reischach

Hotel Reischach ligt in het centrum van Riscone en beschikt over een buitenzwembad en een gratis wellnesscentrum met een sauna, een bubbelbad, en een Turks bad.

De schitterende kamers zijn in een traditionele bergstijl ingericht, met vloerbedekking en licht houten meubilair. De faciliteiten omvatten een een lcd-tv met satellietkanalen en een gemeubileerd balkon.
Het ontbijtbuffet bestaat uit onder meer gebak en verse croissants. Hartige opties zoals vleeswaren, kaas en eieren zijn ook beschikbaar.
Gasten kunnen in de tuin van het hotel met ligstoelen en parasols ontspannen. Het hotel beschikt over een gezellige bar. Het personeel is zeer gastvriendelijk.

U komt als gast en gaat als vriend.

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, tv en airco en veel beenruimte
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen bingo
 • Tirolreizen begeleiding
 • Welkomstdrankje
 • 6 x overnachting in hotel Reischach***
 • 6 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 6 x heerlijk 3 gangen keuzediner
 • Entreekaart Kastelruther Spatzen Fest rang A
 • Entreekaart Geschwister Niederbacher
 • Live muziek Schlernwind
 • Excursie Brunico
 • Excursie Pragser Wildsee
 • Excursie Ahrntal Klaus Kirchler
 • Excursie Seiser Alm
 • Excursie Kastelruth
 • Excursie Merano
 • Excursie Trauttmansdorff
 • Excursie Gardameer
 • Excursie Sirmione
 • Excursie Malcesine
 • Excursie Riva del Garda

Exclusief:

 • Toeslag 1 persoonskamer € 20,- per persoon per nacht.
 • Annulering en reisverzekering
 • Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Boot en gondelkosten
 • Persoonlijke uitgaven