Project omschrijving

Kastelruther Spatzen

De typische ‘Zuid-Tiroolse charme’ van de Geschwister Niederbacher en het grandioze berglandschap van het Pustertal en de Dolomieten laten uw hart sneller kloppen en maken deze reis tot een onvergetelijke belevenis. Voor het concert van de Kastelruther Spatzen komt in de plaats de Geschwister Niederbacher. Geen megatent maar een gezellige sfeervolle omgeving in de bergen van het Pustertal.

Data / Duur / Plaats Overige informatie
7 daagse reis Maximaal 50 personen
van 6 okt. t/m 12 okt. 2021 Woensdag weg, dinsdag terug
Reischach, Süd Tirol Comfort Class Touringcar
Hotel Reischach*** Gratis koffie/thee in de bus

Dag 1 – Woensdag

Heenreis

Vertrek ‘s morgens vroeg vanaf uw opstapplaats, rijden we, na diverse stops, richting Süd Tirol (Italië). Na het passeren van de welbekende Brennerpas is het nog een uur rijden naar ons hotel in Reischach. Na een warm welkom en het inchecken kunnen wij aanschuiven in het restaurant en staat er een 4 gangen diner voor ons klaar.

Dag 2 – Donderdag

Gitschberg-Jochtal

We maken een mooie route naar het Gitschberg-Jochtal. Met de Almencard van het hotel kunnen wij gratis in de gondel. We gaan genieten van mooie uitzichten hier boven in de bergen. De zelfgemaakte Apfelstrudel smaakt hier voortreffelijk en moeten we vooraf zeker reserveren. Voor de wandelliefhebbers is er een mooie wandeling naar beneden.

Dag 3 – Vrijdag

Brunico – concert Geschwister Niederbacher

De morgen is ter vrije besteding. Rond de middag brengen wij een bezoek aan Brunico.
Het diner gebruiken wij vroeg deze middag om op tijd aanwezig te zijn voor het live-concert van de Geschwister Niederbacher. Een geweldig avond staat ons te wachten.

Dag 4 – Zaterdag

Pragser Wildsee

Na het ontbijt staat de bus voor ons klaar om ons naar het meer, Pragser Wildsee te brengen. Ook nodigen de stranden om het meer ons uit om plaats te nemen op het terras of voor een wandeling rond het meer. Laat je betoveren door deze omgeving. Vanaf dit mooie meer brengen we een bezoek aan het Ahrntal en de humoristische houtsnijder Klaus Kirchler. Rond 16:00 uur zijn wij weer terug in het hotel. Na het diner zoeken wij de gezelligheid in het hotel of van het zwembad en de sauna van het hotel of bijkomen van alle belevenissen van vanmiddag. U kunt vanavond ook met ons mee naar het jaarlijks concert van de Kastelruther Spatzen. Wij hebben mooie zitplaatsen gereserveerd.

Dag 5 – Zondag

Kastelruth

Wie nog wil genieten van de muziek is er nog een afterparty van de Kastelruther Spatzen. Voor de bergliefhebbers is er een wandeling boven op de Seiser Alm. We bezoeken vooraf in Kastelruth het Kastelruther Spatzen museum. Vanaf Seis am Schlern gaan we omhoog naar de Seiser Alm. Hier hebben wij een schitterend uitzicht op de omliggende bergen. Boven gaan we met de paardenkoets of te voet naar de Rauchhutte. We hopen op mooi weer want de bergwereld vanaf hier is zeer indrukwekkend. De wandeling is vrij vlak en schitterend mooi met de Dolomieten om je heen. Een schitterende omgeving!

Dag 6 – Maandag

De stad Merano is het hart van Süd-Tirol. Met ook hier de wonderlijke mix. Palmen op de promenades en gletsjers op de achtergrond. Een kuurstad met de mooiste tuin van Italië. Het is een hooggelegen stad, maar met een opvallend mild klimaat. Ook heeft u de mogelijkheid om de tuinen van het Schloss Trauttsmansdorff te bezoeken en niet naar de stad Merano te gaan. Trauttmansdorff behoort tot de mooiste botanische tuin van Italië, en heeft deze magische plaats zich geleidelijk tot een publiekstrekker ontwikkeld. In 1994 werd de eerste spade voor het 12 hectare grote project van de tuinen van Schloss Trauttmansdorff in de grond gestoken. Het exotisch getinte terrein bevindt zich op een zonnige helling op 334 tot 438 meter boven zeespiegel en heeft de natuurlijke vorm van een amfitheater. Dankzij de ideale klimatische condities groeien hier tegenwoordig rond 100.000 verschillende planten. Het park is onderverdeeld in 4 tuingebieden: zonnetuinen, water- en terrastuinen, bostuinen en Zuid-Tiroolse flora. Een absolute aanrader!

Dag 7- Dinsdag

Terugreis

Na een vroeg ontbijt met vele herinneringen in de tas nemen wij afscheid van het hotel en begint de terugreis naar Nederland. Onderweg hebben wij een Räststatte uitgezocht waar u de mogelijkheid heeft om te gaan eten en nemen wij afscheid van elkaar. Aankomst Nederland maandag laat in de avond.

Kamerinformatie:

De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.

Hotel Reischach *** – Reischach

Hotel Reischach ligt in het centrum van Riscone en beschikt over een buitenzwembad en een gratis wellnesscentrum met een sauna, een bubbelbad, en een Turks bad.

De schitterende kamers zijn in een traditionele bergstijl ingericht, met vloerbedekking en licht houten meubilair. De faciliteiten omvatten een een lcd-tv met satellietkanalen en een gemeubileerd balkon.
Het ontbijtbuffet bestaat uit onder meer gebak en verse croissants. Hartige opties zoals vleeswaren, kaas en eieren zijn ook beschikbaar.
Gasten kunnen in de tuin van het hotel met ligstoelen en parasols ontspannen. Het hotel beschikt over een gezellige bar. Het personeel is zeer gastvriendelijk.

U komt als gast en gaat als vriend.

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, tv en airco en veel beenruimte
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen bingo
 • Tirolreizen begeleiding
 • Welkomstdrankje
 • 6 x overnachting in hotel Reischach***
 • 6 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 6 x heerlijk 3 gangen keuzediner
 • Entreekaart Kastelruther Spatzen Fest
 • Entreekaart Geschwister Niederbacher
 • Gondeltocht Gitschberg Jochtal
 • Excursie meer van Molveno
 • Excursie Pragser Wildsee
 • Excursie Ahrntal Klaus Kirchler

Exclusief:

 • Toeslag 1 persoonskamer € 20,- per persoon per nacht.
 • Annulering en reisverzekering
 • Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Boot en taxikosten
 • Persoonlijke uitgaven