Project omschrijving

(geannuleerd) Lezersreis NDC Mediagroep Dolomietenreis
Monte Christallo 

We hebben in de bergen van het Pustertal een mooi dorp gevonden, het dorp St. Lorenzen Montal. We hebben gekozen voor de combinatie van de Italiaanse hartelijkheid en een mooi berglandschap.  Het landschap van Süd Tirol word gekenmerkt door vele bergen waartussen groene almen, geheimzinnige bossen, glinsterende bergmeren, en gemoedelijke dorpen en stadjes een plekje hebben gevonden.

Data / Duur / Plaats Overige informatie
8 daagse reis Maximaal 50 personen
van 12 t/m 19 juni 2020 Vrijdag weg, vrijdag terug
St.Lorenzen, Pustertal Süd Tirol Comfort Class Touringcar
Hotel Alpenrose *** Gratis koffie/thee in de bus

Dag 1 – Vrijdag

Heenreis.

Vertrek ‘s morgens vroeg vanaf uw opstapplaats en rijden we met voldoende stops via Oostenrijk naar het mooie Süd Tirol in Italie. Na het inchecken in het 3 sterren hotel Alpenrose gaan wij genieten van het diner en uitrusten van de reis. Het hotel ligt in het Pustertal. De hoteleigenaar en zijn team zijn zeer gastvriendelijk. U zult versteld staan hoe snel u zich hier thuis voelt.

Dag 2 – Zaterdag

Open Air concert Kastelruther Spatzen in Seis

We starten deze dag rustig. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of u gaat met ons mee naar Klaus Kirchler in het Ahrntal. Een humoristische en muzikale houtsnijder. Het diner is vroeg vanmiddag zodat wij op tijd zijn voor één van de hoogtepunten deze week. Het Kastelruther Spatzen Open Air Concert in Seis am Schlern. Het beloofd een mooie avond te worden.

Dag 3 – Zondag

Tour Gadertal en Val Gardena

Een mooie dag voor een tour door het Gadertal in de Dolomieten. De gids verteld ons over alle wetenswaardigheden die wij onderweg tegenkomen. We stoppen bij de mooiste plekken en bezoeken het dorp Wolkenstein in Val Gardena. Een prachtige omgeving. Vanavond is er koffie met gebak in de Stube. Dit is op uitnodiging van het hotel.

 

Dag 4 – Maandag

Merano – Trauttmansdorff

Rond 10:00 uur vertrekt de bus vandaag.
De stad Merano is het hart van Süd-Tirol. Met ook hier de wonderlijke mix. Palmen op de promenades en gletsjers op de achtergrond. Een kuurstad met de mooiste tuin van Italië. Het is een hooggelegen stad, maar met een opvallend mild klimaat. Een geweldig mooie stad met vele bezienswaardigheden. U kunt ook kiezen om de tuinen van het Schloss Trauttsmansdorff te gaan bekijken. Trauttmansdorff behoort tot de mooiste botanische tuin van Italië, en heeft deze magische plaats zich geleidelijk tot een publiekstrekker ontwikkeld. In 1994 werd de eerste spade voor het 12 hectare grote project van de tuinen van Schloss Trauttmansdorff in de grond gestoken. Het exotisch getinte terrein bevindt zich op een zonnige helling op 334 tot 438 meter boven zeespiegel en heeft de natuurlijke vorm van een amfitheater. Dankzij de ideale weercondities groeien hier tegenwoordig rond 100.000 verschillende planten. Als je het uitzicht over de terrassen rond de Waterlelievijver met daarachter de bergketens van de Dolomieten op je in laat werken dan kan je je wel voorstellen dat Keizerin Sisi hier graag de winters door wilde brengen. Een absolute aanrader!

Het diner is vanavond om 19.30 uur. Vanavond hebben wij ook de informatieavond door de hotelchef met Wein, Speck en Wurst.

Dag 5 – Dinsdag

Fietstocht Bruneck naar Bressanone of met de bus naar Kloster Neustift met aansluitend een bezoek aan Bressanone waar ook de fietsers komen. 

Het Augustijner-kanunniken Klooster Neustift (“Augustiner Chorherrenstift Neustift”) bij Varna/Vahrn is het grootste kloostercomplex van Tirol.

Het Augustijner-kanunniken Klooster Neustift hoort mede dankzij de “Engelsburg”, de laat-barokke “Stiftskirche”, de gotische kruisgang, de “wereldwonderfontein”, de bibliotheek met unieke handschriften en de historische schilderijenverzameling tot de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van het Eisacktal. In de kloosterschool werden vroeger de knapste koppen opgeleid op het gebied van wetenschap, kunst, filosofie en theologie. Daarvan getuigt ook tegenwoordig nog de omvangrijke kloosterbibliotheek.

Voor de fietsers is er een fietstocht door een schitterend mooie bergwereld. We fietsen vanaf Bruneck naar Bressanone en stoppen onderweg bij diverse bezienswaardigheden.
Een route die wij nieuw hebben in ons programma. Op een E-Bike of een sportieve fiets deze omgeving bekijken. Wij fietsen door dorpjes, langs beekjes en pauzeren in een Tirolerstube voor de lunch. De fiets leveren wij in op het einde van onze trip. Vanavond wordt er door de familie van het hotel een galadiner geserveerd. Na het diner gaan wij naar de kegelbaan van het hotel. De prijzen worden u aangeboden door Tirolreizen.

Dag 6 – Woensdag

Rauchhutte Seiser Alm Kastelruth

Wij starten de dag met een heerlijk ontbijt. Vandaag gaan wij via een mooie route naar Kastelruth. Dit dorp is zeer bekend. De Kastelruther Spatzen wonen hier. Ook het museum is een bezoekje waard. Vandaar gaan wij naar Seis en dan met een gondel de Seiser Alm op. De grootste Alpenweide van Europa. Een schitterende omgeving hoog in de bergen. We gaan lopend of met alternatief vervoer naar de Rauchhutte op de Seiser Alm. Voor de niet wandelaars is dit ook genieten. U gelooft uw ogen niet. Vanavond hebben wij na het diner live muziek m.m.v. het Duo Schlernwind.

Dag 7 – Donderdag

Gardameer

Vandaag gaan wij naar het Gardameer. In Riva del Garda stappen we op de boot. We gaan met de Mobi Dick over het meer en bezoeken het dorp Limone. Een schilderachtig dorpje die bekend staat om zijn Limoncello.
Rond 19:00 uur zijn wij weer terug in ons hotel waar het diner voor ons klaar staat.

Dag 8 – Vrijdag

Terugreis

En dan breekt de dag aan waarop wij afscheid moeten nemen van het hotel en Süd Tirol. Met vele herinneringen in de tas verlaten wij het mooie Süd Tirol. De terugreis begint vroeg in de morgen en met voldoende stops rijden wij terug naar Nederland.

Kamerinformatie:

De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.

Wijzigingen onder voorbehoud.

Onderweg stoppen wij bij bezienswaardigheden die niet zijn beschreven.

Iedereen krijgt een Holidaypas. Doordat wij niet overnachten in Duitsland tijdens de heen en terugreis is ons programma heel erg uitgebreid. Wij hebben ons best gedaan om u zoveel mogelijk te laten zien van het mooie Pustertal.

U bent niets verplicht. Alles mag niets moet. Ook kunt u als u niet aan ons programma wilt deelnemen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer bus/trein zoals aangegeven.

Hotel Alpenrose *** – St. Lorenzen

Hotel Alpenrose ligt in het dorp St. Lorenzen Montal en beschikt over een gratis wellnesscentrum met een binnenzwembad. U kunt er o.a. genieten van een Turks bad, een sauna. De kamers hebben een balkon met panoramisch uitzicht op de mooie bergen van het Pustertal.

Het hotel beschikt over een schitterend aangelegde tuin/zonneweide en terras. De kamers zijn ingericht in traditionele bergstijl met vloerbedekking en houten meubels. Elke kamer beschikt over een tv en een eigen badkamer. Het ontbijtbuffet omvat zoete en hartige etenswaren. Hotel Alpenrose biedt een rustige ambiance met prachtig uitzicht.

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, dvd en airco en veel beenruimte
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen catering in de bus
 • Tirolreizenbingo in de bus
 • Tirolreizen reisbegeleiding
 • Welkomstdrankje
 • 7 x overnachting in Hotel Alpenrose
 • 7 x zeer uitgebreid ontbijtbuffet
 • 5 x heerlijk 4 gangen diner met uitgebreid saladebuffet
 • 1 x galadiner
 • 1 x grillavond op het hotelterras
 • 1 x koffie met gebak
 • 1 x live muziek m.m.v. Schlernwind
 • informatie-avond met Speck, Wurst en Wein
 • 1 x avondwandeling vanaf het hotel
 • Entreekaart Open Air Concert Kastelruther Spatzen in Seis
 • Klaus Kirchler houtsnijder
 • Excursie Seiser Alm
 • Excursie Merano
 • Excursie Trauttmansdorff
 • Excursie Bressanone
 • Excursie Misurinasee
 • Dolomietentours Gadertal en Val Gardena
 • Gondeltocht
 •  Kegelavond met prijzen
 • Gratis gebruik overdekt zwembad
 • Sfeervolle kamer met douche/toilet/tv en balkon

Exclusief:

 • Toeslag 1 persoonskamer € 140,-
 • Annulering en reisverzekering
 • Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Fietshuur (niet verplicht)
 • entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven