Project omschrijving

Nockalm

Nockalm, een topper in ons reisprogramma!

Een provincie met een mediterrane sfeer. Het landschap van het Mölltal word gekenmerkt door hoge bergen  waartussen groene almen, geheimzinnige bossen en waar gemoedelijke dorpen en stadjes een plekje hebben gevonden. Wij hebben hier een mooi hotel gevonden in het dorp Lainach.
Een authentiek hotel met een schitterende inrichting.

Data / Duur / Plaats Overige informatie
8 daagse reis Maximaal 50 personen
van 11 t/m 18 september 2021 Zaterdag weg, zaterdag terug
Lainach, Mölltal Comfort Class Touringcar
Hotel Mölltalerhof*** Gratis koffie/thee in de bus

Dag 1 – Zaterdag

Heenreis en overnachting

Wij halen u op van de afgesproken opstapplaats en rijden met voldoende stops naar ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 2 – Zondag

Vervolg reis en bezoek aan Salzburg

We vervolgen onze reis en brengen onderweg een bezoek aan de stad Salzburg. Er is veel te zien in Salzburg en om het overzichtelijk te houden zal ik niet alle bezienswaardigheden noemen. De meeste liggen allemaal op loopafstand in de historische binnenstad, ingeklemd tussen de rivier de Salzach en de Festungsberg. Zo is de Getreidegasse met talloze middeleeuwse huizen, barokke gevels, doorgangen en souvenirwinkels een genot om te ontdekken. Huisnummer 9 kun je verder niet omheen, want dit is het geboortehuis van Mozart. De bekende Mozart chocolade is dus ook in vele winkels te vinden. Een stad welke zeker de moeite waard is om te bekijken. We vervolgen onze reis en komen rond 17.00 uur aan in hotel Mölltalerhof. Na het inchecken schuiven we aan voor het diner.

Dag 3 – Maandag

Fietstocht Drautalradweg 44 km – Villach

Vandaag gaat de bus eerst naar Millstattersee waar wij met elkaar uitstappen om de Millstattersee te bewonderen. We halen de fietsen op uit Spittal en starten de fietstocht. Deze gaat langs de rivier de Drau en is licht afdalend. Een absoluut aanrader. De mensen die niet gaan fietsen stappen in de bus en rijden via een mooie route, de Villacher Hoch Alpenstrasse naar de gelijknamige stad Villach. Een stad met een Italiaanse sfeer en mooi centrum. Na de stad te hebben bezichtigd en de fietsers zijn gearriveerd gaan we weer terug naar het hotel.

Dag 4 – Dinsdag

Nockalmstraße

Vandaag trekken we opnieuw de natuur in. De wat minder bekende Nockalmstrasse is een mooie panoramaroute door het natuurpark Nockberge, welke te herkennen is aan de ronde bergen. Het kan zomaar voorkomen dat de koeien de weg oversteken. Onderweg komen we langs uitkijkpunten waar je de Ankogel- en de Grossglocknergruppe kunt zien en bij heel helder weer zelfs de Karawanken en de Jurische Alpen van Slovenië. Onderweg hebben we een stop bij Almgasthaus Zechneralm. Een schitterende locatie waar u ook de boerderijwinkel kunt bezoeken. Echt de moeite waard!

Dag 5 – Woensdag

Slovenië en het meer van Bled

We zoeken het vandaag nog iets zuidelijker. We gaan naar het meer van Bled in Slovenië. We rijden via een mooie route met prachtige vergezichten naar het in de Sloveense Karawanken gelegen bergstadje Bled in Slovenië. Idyllisch gelegen aan het gelijknamige meer van Bled, en is een drukbezochte vakantieplaats. Het imposante kasteel dat hoog boven het stadje uit troont en het romantische kerkje op het bosrijke eilandje in het meer, zijn bezienswaardigheden die men gezien moet hebben. Het beloofd een mooie dag te worden. Wij eten vandaag bij Saso Avsenik und seine Oberkrainer in het restaurant en gaan genieten van Oberkrainer muziek. Rond 23.00 uur rijden wij terug naar het hotel.

Dag 6 – Donderdag

Weissensee en stad Lienz

Vandaag een rustige dag op en rond de Weissensee. Eerst brengen wij een bezoek aan de zonnestad Lienz. Daarna maken we een mooie boottocht over dit bekende meer, waarna u eventueel ook nog een wandeling kunt maken. In de winter wordt er op dit meer de alternatieve Elfstedentocht gereden, maar in de zomer is het water zo’n vijfentwintig graden. De Weissensee bij zomerdag is net zo mooi als in de winter.

Dag 7 – Vrijdag

Heiligenblut Grossglockner of wandeltocht

Na het ontbijt maken wij een mooie route naar Heiligenblut. We houden daar een stop zodat u Heiligenblut kan bekijken. Vandaar rijden we de Grossglockner op. Vanaf boven hebben we uitzicht op de gletscher en de Grossglockner. Het kan hier best wel fris zijn!

 

Dag 8 – Zaterdag

Terugreis

En dan breekt de dag aan waar wij afscheid moeten nemen van hotel Mölltalerhof. Na een vroeg ontbijt rijden wij met voldoende stops terug naar Nederland.

Kamerinformatie:

De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.

Wijzigingen onder voorbehoud.

Onderweg stoppen wij bij bezienswaardigheden die niet zijn beschreven.

Hotel Mölltalerhof *** – Lainach 

Het door een familie beheerde authentiek Tirools hotel Mölltalerhof is gevestigd in het kleine dorp Lainach in het Mölltal, in een mooie en rustige omgeving.

Het avondeten is in buffetvorm zodat u kunt kiezen uit heerlijke streekgerechten en lekkernijen. Het beschikt over een sauna met uitzicht op de bergen, een tuin, een kruidentuin en gratis WiFi.
U kunt zich ontspannen in de lounge of van de zon genieten op het zonneterras.

Alle kamers hebben douche of bad, toilet, telefoon, tv en balkon.
Einfach Mensch sein……… is hier het credo.

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, tv en airco en veel beenruimte
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen bingo
 • Tirolreizen begeleiding
 • Welkomstdrankje
 • 1 x overnachting op de heenreis
 • 6 x overnachting in hotel Mölltalerhof ***
 • 7 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 7 x heerlijk 3 gangen keuzediner
 • Wandeling Lainach
 • Excursie stad Salzburg
 • Fietstocht Karinthië Drautalradweg
 • Excursie Millstattersee
 • Excursie Grossglockner
 • Excursie Heiligenblut
 • Excursie stad Lienz
 • Excursie Nockalmstrasse
 • Excursie Weissensee
 • Excursie meer van Bled Slovenie

  Exclusief:

 • Toeslag 1 persoonskamer € 20,- per persoon per nacht.
 • Annulering en reisverzekering
 • Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Fietshuur en boottocht
 • Persoonlijke uitgaven