Project omschrijving

Zillertal Almabtrieb Tuxertal 

Actuele informatie sinds 2 september.

Het Herfstfeest van de Fetzig’n Zillertaler is door de Oostenrijkse organisatie geannuleerd. 
Voor verdere informatie lees ons dagprogramma.

Het is feest in het Tuxertal. Boeren tradities en volksmuziek, de Almabtrieb wordt elk jaar feestelijk gevierd. Het is de beëindiging van de tijd op de almweides en tegelijkertijd het begin van de winter-staltijd. Vanaf half september vinden de Almabtrieb plaats. Een feest voor zowel de boeren, bewoners als ook voor de vakantiegangers. Deze reis bezoeken wij de Almabtrieb in Tux.

Data / Duur / Plaats Overige informatie
5 daagse reis Maximaal 50 personen
van 23 t/m 27 september 2021 Donderdag weg, maandag terug
Zillertal Comfort Class Touringcar
Hotel Strass**** Gratis koffie/thee in de bus

Dag 1 – Donderdag

Heenreis

Donderdag vroeg in de ochtend zullen wij met u in de bus stappen om te vertrekken naar Mayrhofen. Wij reizen met een luxe touringcar met koffie / thee gratis aan boord. Ook heeft u voldoende beenruimte om deze reis zo fijn mogelijk te maken. Rond 19.00 uur zullen wij in Mayrhofen aankomen. Daar staat het diner voor ons klaar.

Dag 2 – Vrijdag

Penkenalm – Brück’n Stadl

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de bergen iets dichterbij te gaan bekijken of genieten van het mooie dorp Mayrhofen met zijn winkeltjes en terrassen. U kunt ook met ons mee naar de Penkenalm. We gaan dan met de gondel omhoog. U staat een geweldig uitzicht te wachten. Bij de Penkenhutte is het goed toeven. Ze hebben zelfgemaakte  Apfelstrudel en tradionele lunchgerechten. Vanaf het terras heeft u bij mooi weer een geweldig uitzicht. U kunt op eigen gelegenheid met de gondel of wandelend weer terug naar het dorp. Vanavond gaan wij naar het bekende Brücke Stadl of naar hotel Rose waar live muziek aanwezig is.

Dag 3 – Zaterdag

Almabtrieb Tux 

Vandaag is er Almabtrieb in Tux. Wij rijden hier met de bus naar toe en verblijven hier de gehele dag. De koeien komen vandaag naar beneden. In het dorp kunt u genieten van muziek van de Kasermandl Trio  Op de boerenmarkt proeven wij van de lokale lekkernijen en zelfgemaakte produkten. Deze markt geeft een feestelijk tintje aan de Almabtrieb. Dit jaarlijks terugkerend volksfeest trekt vele bezoekers. Aan het einde van de middag gaan wij heerlijk eten in ons hotel. Vanavond zoeken wij de gezelligheid met elkaar op in Mayrhofen.

Dag 4 – Zondag

Stilluptal 

Vandaag kunt u met de ons mee naar het Stilluptal. We gaan met taxi lijnbusjes en rijden dan naar het Stilluptal. Een werkelijk bijzonder mooie omgeving staat ons te wachten. Voor de mensen die willen genieten van de uitzichten is er de mogelijkheid om uit te stappen bij het Wasserfall Gasthof en/of bij het Stilluphaus en/of bij de Grüne Wand Hütte. De wandelaars laten zich in een keer naar de Grüne Wand Hütte  brengen en zullen naar een pauze lopend teruggaan. Ook de wandelaars kunnen onderweg weer instappen in de lijndienstbusjes. Vanaf elk Gasthaus hebben wij een geweldig uitzicht op de omliggende bergen en watervallen. Een ongerepte natuur. Onderweg pauzeren bij het Stilluphaus (bekend van die Mayrhofner of Gasthof Wasserfall) Genieten met een grote G. 
Na het diner vanavond bezoeken wij een van de bekende Zillertaler muziekgroepen in Brücke Stadl.

Dag 5 – Maandag

Terugreis

Na een vroeg ontbijt en vele herinneringen in de tas vertrekken wij weer naar huis. Aankomst in Nederland op maandagavond.

Kamerinformatie:

De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.

Wijzigingen onder voorbehoud.

Hotel Strass **** – Mayrhofen

Hotel Strass ligt aan de hoofdstraat van Mayrhofen en bestaat uit 5 aaneengesloten gedeelten. Villa Strass is alleen van buitenaf te bereiken. Het hotel beschikt over een spa met een binnenzwembad, tennis- en squashbanen en ruime kamers met een balkon.

Tot de spafaciliteiten behoren een Finse sauna, een Romeinse sauna een biosauna, een hot tub, een stoombad en een fitnesscentrum. Er is een ruime keuze aan gezondheids- en schoonheids-behandelingen. De kamers van het Strass Hotel zijn kleurrijk ingericht en beschikken over satelliettelevisie, een kluisje en een badkamer.

In het restaurant krijgt u een uitgebreid ontbijtbuffet en een 3 of 4 gangen keuze menu of een traditioneel buffet. Voor ontspanning kunt u terecht in een van de vele bars in het hotel.

Er is een lift aanwezig in alle afdelingen behalve in de Villa.

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, tv en airco en veel beenruimte
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen bingo
 • Tirolreizen begeleiding
 • Welkomstdrankje
 • 4 x overnachting in hotel Strass ****
 • 4 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 4 x heerlijk 3 gangen keuzediner
 • Taxi retour Stilluptal
 • 1x Koffie met Apfelstrudel
 • Gondelbahn Penken
 • Live muziek Brücke Stadl
 • Excursie Tux
 • Excursie Almabtrieb Hintertux

Exclusief:

 • Toeslag 1 persoonskamer € 20,- per persoon per nacht.
 • Annulering en reisverzekering
 • Garantiefonds GGTO € 15,-
 • Persoonlijke uitgaven