Zomerreis Dolomieten

Gelegen op de grootste appelgaardenplateau van Europa en de deur naar de Dolomieten waar we vele uitstapjes hebben. Ons hotel ligt in het mooie dorp Schabs. Deze reis laten wij u veel zien van de mooie omgeving van Süd Tirol. Het hotel beschikt over mooie ruime kamers met balkon, een groot buitenterras, een “Stube” en een binnen zwembad. Het hotel ligt naast de kerk van het dorp. Laat u betoveren en geniet!  

Data / Duur / Plaats Overige informatie
8 daagse reis Maximaal 50 personen
van 22 juli t/m 29 juli 2023 Zaterdag weg, zaterdag terug
Schabs, Süd Tiroll Comfort Class Touringcar
Hotel Waldheim*** Gratis koffie/thee in de bus

Dag 1 – Zaterdag

Heenreis

Wij vertrekken ‘s morgens vroeg vanaf uw opstapplaats en rijden dan met voldoende stops via Oostenrijk naar het mooie Süd Tirol in Italie. Na het inchecken in het 3 sterren hotel Waldheim en gaan wij genieten van het diner en uitrusten van de reis. Het hotel ligt midden in het dorpje Schabs. De hoteleigenaren van dit hotel zijn zeer gastvriendelijk. U zult versteld staan hoe snel u zich hier thuis voelt.

Dag 2 – Zondag

Gondeltocht Gitschtal

Wij starten de dag met een heerlijk ontbijtbuffet. Vandaag brengen wij u naar een plekje hoog in de bergen. De bus brengt ons naar Meransen vanwaar we met de gondel omhoog gaan. In de Nessel berghut boven gaan we genieten van het uitzicht. Ook bieden wij u hier de koffie en zelfgemaakte Apfelstrudel aan. In de middag brengen we een bezoek aan het stadje Bressanone. De middeleeuwse stad, ook wel Brixen genoemd is de oudste stad van Süd Tirol. In de historische binnenstad met zijn oude straatjes, pleintjes en priëlen treft u tal van bezienswaardigheden aan. Bekijk bijvoorbeeld het marktplein en de Domkerk. Het plein is omringd door oude gebouwen, gezellige terrasjes en de Hofburg; het vroegere prins-bisschoppelijke paleis. Rond 16:00 uur zijn wij terug in ons hotel. Vanavond hebben wij na het diner live muziek in het cafégedeelte van het hotel m.m.v. het Duo Schlernwind. Het beloofd een gezellige avond te worden.  

Dag 3 – Maandag

Meran en Schnalstal

Na heerlijk te hebben uitgeslapen gaat de bus richting de stad Meran. Het hart van Süd-Tirol. Met ook hier de wonderlijke mix. Palmen op de promenades en gletsjers op de achtergrond. Een kuurstad met de mooiste tuin van Italië. Het is een hooggelegen stad, maar met een opvallend mild klimaat. We maken een wandeling over de promenade en bezoeken het oude centrum. Vanaf Meran rijden we het schitterende Schnalstal in waar wij het Ötzi-museum bezoeken. De 5300 jaar oude ijsmummie man die na vele jaren gevonden is op de grens van Oostenrijk en Italië op 3210 meter hoogte. Door het prehistorische ijs is hij uitstekend bewaard. Zelfs zijn kleren zijn nog in tact. De tocht door het Schnalstal is werkelijk schitterend. Laat u verrassen! 

Dag 4 – Dinsdag

Gardameer

Het Gardameer staat op het programma vandaag. Een hele andere omgeving. Je proeft hier de Italiaanse flair. De palmbomen, citroen- en sinaasappelbomen komen we hier tegen. We gaan naar het schiereiland Sirmionne. Ook wel de parel van het Gardameer genoemd. Hier voelt u wel echt de Italiaanse sfeer. Een ijsje zeg maar ijs is hier zeker aan te bevelen. Een groot deel van de oude stadsmuur is bewaard gebleven, compleet met torens. We maken hier ook een boottocht over het Gardameer.  Aan het einde van de dag zijn wij weer in ons hotel waar een heerlijk diner op ons wacht.

Dag 5 – Woensdag

Weinstrasse Kaltern

We rijden vandaag naar Eppan en Kaltern. Hier bezoeken wij een wijnboerderij en het slot Freudenstein. Voor de wandelaars is er een wandeling naar het slot Freudenstein. Schloss Freudenstein, genesteld tussen de wijngaarden van ansichtkaarten, torent hoog boven Eppan uit. Een plek van exquise elegantie en rust. Vroeger een aristocratische residentie, vormen het kasteel en het aangrenzende landhuis Ansitz Zinnenberg nu een evenementenlocatie. Dompel uzelf onder in de verfijnde sfeer en historische charme van deze oude muren. Een verhaal horen vertellen over lang vervlogen tijden.
Op de terugweg bezoeken wij de warme Kalterersee waar we op het terras aan het meer gaan genieten van het uitzicht. 

Dag 6 – Donderdag

Trento 

Eerst gaan we heerlijk ontbijten en aansluitend rijden wij naar Trento. Een oorspronkelijke Keltische stad met een rijke cultuur. In de eerste plaats is een wandeling in de oude stad de moeite waard, van de Duomo naar het schilderachtige plein met de Fontana del Nettuno, langs de Palazzi met beschilderde voorgevels,de torens en de steefjes, tot aan Castello del Buonconsiglio, de voormalige verblijfplaats van de prinsbisschop van Trento en nu een museum is. Een absolute aanrader!

Dag 7 – Vrijdag

Klooster Neustift – Bressanone

Het beloofd weer een mooie dag te worden. We bezoeken het nabij gelegen Augustijner-kanunniken Klooster Neustift (“Augustiner Chorherrenstift Neustift”), het grootste kloostercomplex van Tirol. Het werd gesticht in 1142 en was vanaf het begin een autonoom klooster met een veelheid aan uiteenlopende activiteiten. Het Klooster Neustift omvat bossen, weiden, boomgaarden en wijnbergen. In de wijnkelder worden de zeer gewaardeerde Eisacktaler “Praepostus” witte wijnen gemaakt, zoals de Sylvaner, de Kerner en de Gewürztraminer. Een rondleiding is mogelijk en erg speciaal. Op het terras van het klooster kunnen we genieten van de zelfgemaakte wijnen of Süd Tiroler lekkernijen.

Dag 8 – Zaterdag

Terugreis

En dan breekt de dag aan waarop wij afscheid moeten nemen van het hotel en Süd Tirol. Met vele herinneringen in de tas verlaten wij het mooie Süd Tirol. De terugreis begint vroeg in de morgen en met voldoende stops rijden wij terug naar Nederland.

Kamerinformatie:

De kamers zijn uitgerust met Douche/Bad/Toilet, Haarföhn, Kabel-TV, Radio, Safe, Telefoon.
Wijzigingen onder voorbehoud. Onderweg stoppen wij bij bezienswaardigheden die niet zijn beschreven. U bent niets verplicht. Alles mag niets moet. Ook kunt u als u niet aan ons programma wilt deelnemen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer bus/trein zoals aangegeven.

Hotel Waldheim *** – Schabs

Het hotel ligt naast de kerk van het dorpje Schabs op een hoogplateau omgeven door appelgaarden.

De familie Peintner verzorgt haar gasten volgens de beste Zuid Tiroler tradities. Vele gasten die ons voor gingen roemen de uitstekende keuken van het hotel. De inrichting is erg sfeervol en de kamers zijn voorzien van douche/toilet, telefoon, tv en balkon.

Verder heeft het hotel een bar, restaurant en een tuinterras. Het hotel beschikt over een zwembad en sauna. Het hotel heeft een lift.

Inclusief:

 • Vervoer per comfort class touringcar met toilet, tv en airco en veel beenruimte
 • Gratis koffie/thee in de bus
 • Tirolreizen bingo
 • Tirolreizen begeleiding
 • Welkomstdrankje
 • 7 x overnachting in hotel Waldheim***
 • 7 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 7 x heerlijk 4 gangen keuzediner
 • live muziekavond met Duo Schlernwind
 • 1 x koffie met Apfelstrudel
 • Excursie Trento
 • Excursie Gardameer
 • Excursie Sirimione
 • Boottocht Gardameer
 • Excursie Klooster Neustift
 • Gondeltocht Gitschtal
 • Fietstocht Weinstrasse
 • Excursie Bressanone 
 • Excursie Meran

Exclusief:

 • Toeslag 1 persoonskamer € 20,- per persoon per nacht.
 • Annulering en reisverzekering
 • Garantiefonds GGTO € 7,50 per persoon
 • Fietshuur en taxikosten
 • Persoonlijke uitgaven